Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Davor Bernardić: Poraz Hrvatske


Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković obraća se zastupnicima Sabora, Zagreb

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić smatra "porazom Hrvatske" to što u Hrvatskom saboru nije izglasano nepovjerenje Vladi Hrvatske.

"To da politička korupcija, trgovanje, kupovina mandata, ortački ugovori i tajni dilovi iza zatvorenih vrata mogu preživjeti u Hrvatskoj, to je poraz jedne normalne demokratske zemlje", rekao je Bernardić nakon neuspjelog pokušaja opoziva Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

Lider SDP-a je poručio da je njihov zadatak da osiguraju da to više nikad ne bude moguće, jer je zbog toga djeci ukradena budućnost, mnogi ljudi su se iselili, Hrvatska je demografski opustošena, a mnogi nemaju nikakvu perspektivu i radna mjesta, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski sabor izglasao je noćas povjerenje Vladi. Za opoziv Vlade glasalo je 59 zastupnika, a 78 ih je iskazalo povjerenje.

Raspravu o povjerenju Vladi inicirao je 31 oporbeni zastupnik nakon što se premijer Andrej Plenković nije odazvao pozivu da dođe u Sabor i odgovori na pitanja o slučaju Agrokor.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG