Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Eksplozije u kemijskom postrojenju u Houstonu


Houston

Američki mediji javljaju da su odjeknule eksplozije u kemijskom postrojenju u poplavljenom gradu Houstonu.

Prema riječima očevidaca, začule su se dvije eksplozije a gust dim se pojavio iznad kemijskog postrojenja Arkema u Crosbyju.

Tijekom obilnih kiša koje je sa sobom donio uragan Harvey, postrojenje Arkema nije bilo u mogućnosti da hladi kemijske supstance koje je nužno držati u rashladnim uređajima.

Ova tvrtka i ranije je upozorila na ovakav scenarij.

Istodobno, vlasti u Texasu su izvijestile su da je broj žrtava razornog uragana Harvey i poplava koje su pogodile grad Houston i okolinu porastao na najmanje 31.

Vlasti okruga Harris, u kojem se nalazi Houston, navele su da se očekuju rezultati autopsije još osmero ljudi kako bi se utvrdilo da li je i njihova smrt posljedica oluje i poplava.

Među žrtvama koje su potvrđene je i muškarac koji je u bujici stao na električni vod i jedna osoba čije je tijelo nađeno u poplavljenom autobusu.

Većina smrtnih slučajeva posljedica su davljenja. Vlasti su priopćile da su bujične vode u južnom Texasu, 240 kilometara južno od Houstona, prevrnule dva rezervoara za naftu, iz kojih se izlilo oko 110.000 litara sitove nafte.

U Houstonu je danas u ograničenoj mjeri počeo raditi gradski javni prijevoz, a komunalni radnici, koji su jučer počeli sa prikupljanjem grubog otpada, danas bi trebalo početi sa redovnim odvoženjem otpada.

Većina zaposlenih u gradskim javnim službama, međutim, neće početi s radom do narednog utorka.

XS
SM
MD
LG