Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Još jedan saradnik napustio Belu kuću


Razlog odlaska nije poznat: Sebastijan Gorka

Saradnik u američkom Savetu za nacionalnu bezbednost Sebastijan Gorka podneo je ostavku kao poslednji u nizu zvaničnika koji je napustio Belu kuću, nakon što su njegovi oštri stavovi protiv imigracije i terorizma doveli do nesuglasica u SAD.

Gorka je rekao agenciji AP da je podneo ostavku, ali nije naveo razlog.

Prema rečima jednog američkog zvaničnika koji je zatražio da ne bude imenovan, Gorka, poznat po ultrakonzervativnim stavovima, nije podneo ostavku, već "više ne radi u Beloj kući".

Gorka je nekadašnji urednik konzervativnog portala Brajtbart njuz (Breitbart News), čiji je osnivač Stiven Benon, nedavno smenjeni glavni strateški savetnik predsednik Donalda Trampa. Gorka se administraciji predsednika SAD Donalda Trampa pridružio kao savetnik za borbu protiv terorizma.

On je, međutim, delovao van Saveta za nacionalnu bezbedost i njegove odgovornosti nisu bile jasno određene, navela je agencija AP.

Gorka je nedavno kritikovao Trampov govor o Avganistanu, navodeći da "činjenica da oni koji su napisali i odobrili taj govor, bez spominjanja radikalnog islama ili radikalnog islamskog terorizma, pokazuje da je ključni element njegove predsedničke kampanje izgubljen".

XS
SM
MD
LG