Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsjednik Federacije BIH Čavara sumnja da mu je život ugrožen


Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH

Predsjednik FBiH Marinko Čavara u četvrtak je medijima rekao da je 5. jula ove godine u poslijepodnevnim satima iza 17 sati imao situaciju u kojoj je osjetio da bi mu život mogao biti ugrožen.

Čavara je pojasnio da je već na ulaznim rampama na autoputu primijetio da se u njegovoj blizini neprestano nalazi jedan automobil, što mu je bilo sumnjivo.

Prethodno je otpustio svog vozača, te je on vozio.

Predsjednik FBiH tvrdi da ga je automobil, koji je ranije uočio, pretekao i da je vozio nekih 400 metara ispred njega na autoputu, te da se prije izlaska sa autoputa pojavio i kombi.

Procijenio je da bi se, ukoliko krene na taj izlaz, u podvožnjaku mogao naći između kombija i automobila koji ga je pratio od ulaska na autoput.

Zbog takve procjene, odnosno osjećaja nesigurnosti, produžio je prema Zenici. Na izlaznim rampama u Zenici se nalazila patrola policije kojoj se javio i sve ispričao, a i svim nadležnim institucijama je prijavio ovu situaciju, prenosi Oslobođenje.

Čavara međutim kaže da od tog dana nema nikakvih informacija o ovom slučaju.

"Evo osmi dan od tada nema nikakvih informacija i ništa se ne zna, što pokazuje da nešto nije uredu", rekao je Čavara, dodavši kako bi, da je kojim slučajem on napravio neki saobraćajni prekršaj, ta informacija odmah bila plasirana u javnost.

XS
SM
MD
LG