Dostupni linkovi

Policija: Motiv tuče u kojoj su učestovali Mandićevi zaštitari nije politički


Andrija Mandić tvrdi da iza napada stoje vlasti
Andrija Mandić tvrdi da iza napada stoje vlasti

Crnogorska policija saopštila je da današnja tuča u Podgorici u kojoj su učestvovale dvije osobe iz obezbjeđenja jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića nije bila politički motivisana.

"Dosadašnje mjere i radnje ukazuju na sumnju da je prvo verbalni a zatim fizički sukob započeo zbog dobacivanja D.G. i G.N, redara Demokratskog fronta, licima D.Z, G.Ć. i Đ.Š. koje ima sasvim drugu konotaciju odnosno u vezi je sa mjestom u kojem su ta lica rođena", precizira se u saopštenju Uprave policije.

Oni su poručili da se radi na tom predmetu i zamolili da se slučaj ne politizuje.

Prethodno je Andrija Mandić izjavio kako su dvojica njegovih članova obezbjeđenja napadnuta danas u Podgorici ispred prostorija Nove srpske demokratije, da je taj napad uvod u mogući građanski rat i ustvrdio da iza napada stoje vlasti.

Radi se o Dejanu Gojkoviću i Goranu Nikeziću, bivšim pripadnicima Sedmog bataljona, koji su uhapšeni sa još tri osobe nakon, kako je saopšteno iz policije, tuče u Njegoševoj ulici koja se desila o 14.30.

Kako je saopšteno iz policije, tom prilikom su uhapšeni Davor Zlatičanin (24), Gledis Čekaj (34) i Đorđije Šunjević (31) koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa jedne strane, i Gojković i Nikezić na drugoj strani.

"Službenici CB Podgorica su dobili operativnu informaciju da je u Njegoševoj ulici došlo prvo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba više lica. Na lice mjesta se uputila policijska patrola", kaže se u saopštenju.

U međuvremenu je, dodaje se, G.N. (47) javio u Urgentni blok radi ukazivanja ljekarske pomoći zbog povreda koje je zadiobilo u tuči.

"Sukob između ovih lica se djelimično nastavio i u krugu Kliničkog centra", rekli su iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji.

Saopšteno je da su toku dalje policijske aktivnosti radi utvrđivanja svih činjenica u događaju.

XS
SM
MD
LG