Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mostar: Vladika priredio iftar za muftiju


Mostar, 5. jun 2017.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije priredio je u ponedjeljak uveče u svom sjedištu u Vladičanskom dvoru u Mostaru iftar u čast muftije mostarskog Salema ef. Dedovića.

Kako su saopćili iz Islamske zajednice u Mostaru, vladika Grigorije se na taj čin “odlučio kao znak poštovanja i jačanja dobrih međunacionalnih odnosa u gradu na Neretvi i cijeloj Hercegovini”.

“Tokom iftara najviši zvaničnici dvije vjerske zajednice razgovarali su o predstojećim zajedničkom projektima, koje će uskoro zajednički realizirati. Projekti, o kojima je riječ imaju opće korisnu svrhu i kako je to istaknuto, njima će se otvoriti nove perspektive, nade i biće svojevrsno ohrabrenje vjernicima ali i svim građanima”, saopćili su iz IZ u Mostaru.

Iftaru je, kako su javili mediji, prisustvovao i fra Iko Skoko, voditelj izgradnje Centra za dijalog u Mostaru i inače bivši gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru.

Inače, ovo nije prvi put da zvaničnici Srpske pravoslavne crkve s područja Mostara organiziraju iftar za muslimane u tom dijelu BiH. Podsjećanja radi, 9. juna prošle godine, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u mjestu Bijelo Polje, nekih desetak kilometara sjeverno od Mostara, na čijem čelu je svećenik Nebojša Radić.

XS
SM
MD
LG