Dostupni linkovi

Policija uhapsila još dve osobe u vezi napada u Mančesteru


Mančester
Mančester

Britanska policija uhapsila je danas još dvoje osumnjičenih za umešanost u bombaški napad u Mančesteru, dok su širom Velike Britanije pojačane mere bezbednosti zbog sportskih događaja koji će biti održani tokom vikenda.

Policija je navela da su muškarci stari 20 i 22 godine privedeni rano jutros u Mančesteru zbog sumnje da su pripremali krivična dela terorizma.

Policajci su upotrebili eksplozivnu napravu kako bi ušli na posed zbog hapšenja.

Vlasti su navele da je trenutno u pritvoru 11 muškaraca starih između 18 i 44, dodajući da je zabeležen veliki napredak u istrazi.

Šef antiterorističke službe policije Mark Rouli rekao je da su vlasti "razbile veliki deo" mreže saradnika bombaša koji je izveo napad u Mančesteru Salmana Abedija, ali da i dalje ima "praznina u razumevanju" planiranja napada.

Kako je naveo, u toku je istraga moguće povezanosti militanata u Velikoj Britaniji, drugim evropskim zemljama, Libiji i na Bliskom istoku.

Više stotina vojnika raspoređeno je umesto policije na mestima kao što su Parlament i Bakingemska palata u Londonu, dok su policajski naoružani automatskim puškama rasporedjeni po gradskim centrima, tranzitnim i turističkim područjima i na predstojećim velikim skupovima, medju kojima su tokom produženog, trodnevnog vikenda i finala FA kupa u fudbalu i prvenstva u ragbiju.

Panika nakon eksplozije u Mančester areni
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00



Mančester se polako vraća u normalu, mada je više desetina ljudi i dalje u bolnicama zbog povreda zadobijenih u napadu na koncertu u ponedeljak.

Britanac Salman Abedi razneo se 22. maja na koncertu pevačice Arijane Grande u Mančesteru, pri čemu su poginule 22 osobe, a povredjeno više od 60.

XS
SM
MD
LG