Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Le Pen: Makron je marioneta finansijskog sektora


Marin Le Pen i Emanuel Makron

Kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen za predsednika Francuske optužila je danas svog protivnika u drugom krugu Emanuela Makrona da je marioneta sveta finansija i islamskih fundamentalista. Le Pen, koja se nada da će pobediti populističkom kampanjom poput američkog predsednika Donalda Trampa, uporedila je Makrona s Trampovom protivnicom Hilari Klinton, prenosi Asošijeted pres.

Ona je više puta osporavala Makronov argument da predstavlja promenu i nazvala ga pudlicom nepopularnog odlazećeg predsednika Fransoa Olanda. Le Pen je kazala da je Makron kandidat "kavijar levice" i "moralizatorskih snobova" i upozorila da njegova politika usmerena ka preduzetnicima neće stvoriti nova radna mesta u Francuskoj već u inostranstvu i da će ostaviti francuske radnike gladne.

Na današnjem skupu Le Pen severno od Pariza čula su se skandiranja protiv imigranata i uzvici "Marin predsednica".

Glavni kandidat za predsednika Frnacuske, Emanuel Makron izjavio je za BBC da je reforma Evropske unije neophodna, jer će u suprotnom uslediti i „Fregzit“ i Nacionalni front.

Iako su pojedini mediji njegovu izjavu u finišu izborne kampanje ocenilikao šokantnu i iznenađujuću, ili čak zaokret, Macron je za britanski javni servis samo „naglasio ono što je očigledno“.

XS
SM
MD
LG