Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zaharova kritikovala CG zbog gradonačelnika Plava


Marija Zaharova, portparolka ministartva vanjskih poslova Rusije

Portparolka ministartva vanjskih poslova Rusije, Marija Zaharova kritikovala je da u četvrtak crnogorske vlasti zbog kako je navela političkog linča gradonačelnika Plava, Organa Šahmanovića, koji je nedavno posjetio rusku republiku Čečeniju, kojom vlada kontroverzni Ramzan Kadirov, blizak Kremlju. Tom prilikom je pokrenuta incijativa o bratimljenju Plava i Groznog.

"Dobili smo informaciju o presudi koju je izrekao Vrhovni sud u Podgorici gradonačelniku opštine Plav, koji je član Bošnjačke stranke. Po našem mišljwnju slučaj protiv Šahmanovića još jedna je demonstracija da je Crna Gora daleko od pravde i da je njena priroda selektivna i više instrumntalizovana za politički rat protiv disidenata, umjesto da se bore protiv korupcije i kriminala" poručila je Zaharova dodajući:

"Loša praksa političkih progona i političkog linča Crnogoraca koji zagovaraju, među ostalim, bliskije veze sa Rusjom je zaprepašćujuća" kaže portparolka ruskog ministartva vanjskih poslova.

Orhan Šahmanović, predsjednik Opštine Plav, osuđen je 13. marta u Višem sudu u Podgorici na godinu zatvora jer je nezakonito investitore oslobodio plaćanja uređenja građevinskog zemljišta.

Prema navodima optužnice, Šahmanović je zajedno sa kolegama Đonbalaj Tahirom (54) i Jovanom Lončarevićem (38) početkom aprila 2014. godine zloupotrijebio položaj i oštetio opštinu za 11.952,68 eura, te pribavio korist privatnim investitorima Sandru i Šaban Mehaju.

Đonbalaj je osuđen na deset, a Lončarević na osam mjeseci zatvora.

Šahmanović je na suđenju izjavio je da je specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega iz političkih motiva.

XS
SM
MD
LG