Dostupni linkovi

SAD zabranile prenošenje elektronskih uređaja na letovima iz osam država


Nije dozvoljeno prenošenje laptopova, ajpedova (iPad), kamera i drugih elektronskih uređaja u ručnom prtljagu
Nije dozvoljeno prenošenje laptopova, ajpedova (iPad), kamera i drugih elektronskih uređaja u ručnom prtljagu

Sjedinjene Američke Države uvele su privremenu zabranu prenošenja elektronskih uređaja većih od mobilnih telefona u ručnom prtljagu na letovima iz osam država pretežno sa Bliskog istoka i severa Afrike, koja je danas stupila na snagu, javljaju agencije.

Rojters prenosi da putnicima na određenim letovima iz Egipta, Jordana, Kuvajta, Maroka, Katara, Saudijske Arabije, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata nije dozvoljeno prenošenje laptopova, ajpedova (iPad), kamera i drugih elektronskih uređaja u ručnom prtljagu.

Neimenovani američki zvaničnici rekli su Rojtersu da bi zabrana trebalo da bude objavljena u utorak i da se donosi zbog mogućih terorističkih pretnji. Zabrana je prethodno objavljena u ponedeljak u saopštenjima Jordanske kraljevske aviokompanije (Royal Jordanian Airline) i državne novinske agencije Saudijske Arabije.

Jedan američki zvaničnik rekao je agenciji AP da se zabrana odnosi na direktne letove sa 10 međunarodnih aerodroma iz osam zemalja u SAD.

Aviokompanija dodaje da se zabrana prenošenja elektronskih uređaja odnosi na letove iz Jordana ka Njujorku, Čikagu, Detroitu i Montrealu. U saopštenju saudijske agencije je navedeno da se zabrana odnosi na letove iz Rijada i Džede.

Aviokompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - Emirates i Etihad Airways rekli su Rojtersu da im nije savetovano nikakvo novo ograničenje na letovima ka SAD.

Bela kuća je još uvek bez komentara.

XS
SM
MD
LG