Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorski sud danas o sporazumu sa osumnjičenim državljanima Srbije


Ilustrativna fotografija

Viši sud u Podgorici danas će razmotriti sporazum tužilaštva i trojice državljana Srbije o priznanju krivice.

Oni su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad na dan oktobarskih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Tužilaštvo se ranije nagodilo sa Aleksandrom Aleksićem, Pericom Andrićem i Milošem Aćimovićem, koji su pristali da priznaju krivicu i budu kažnjeni s pet meseci zatvora.

Njima je u januaru ukinut pritvor, ali će, ako se sud prihvati sporazum s Tužilaštvom, u zatvoru morati da provedu još dva meseca.

Tužilaštvo Crne Gore osumnjičilo je 23 osobe za navodni pokušaj terorizma na izborni dan - upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF), hapšenje tadašnjeg premijera Mila Djukanovića.

Osumnjičeni su mahom državljani Srbije, medju kojima i biši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić. Kao organizatori su označena dvojica državljana Rusije koji su nedostupni vlastima Crne Gore.

Tužilac je istragu proširio i na čelnike DF Andriju Mandića i Milana Kneževića kojima je Skupštna u sredu ukinula imunitet da bi se pokrenuo krivični postupak protiv njih.

Tužilaštvo je posle protesta i drugog pritiska dela opozicije odustalo od privodjenja Kneževića i Mandića.

XS
SM
MD
LG