Dostupni linkovi

Nikolić: Srbija odlučna da sačuva mir na Kosovu, Priština da ispuni obaveze


Nikolić zamerio to što se prištinska administracija na skupovima koje organizuju UN predstavlja samostalno
Nikolić zamerio to što se prištinska administracija na skupovima koje organizuju UN predstavlja samostalno

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija odlučna da sačuva stabilnost na Kosovu i da ne dozvoli da dođe do novih sukoba ali da je sada red na Prištinu da ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma i omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je to rekao u razgovoru sa novom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Karlom Robin Herši, koja mu je predala akreditivno pismo.

Nikolić je zamerio to što se kosovska delegacija administracija na skupovima koje organizuju Ujedinjene nacije predstavlja samostalno, a ne u okviru delegacija različitih agencija Ujedinjenih nacija.

Predsednik Srbije je istakao da je Srbija posvećena saradnji sa Ujedinjenim nacijama (UN) i da je izbor novog generalnog sekretara svetske organizacije dodatni podstrek u radu svim agencijama koje deluju pod okriljem UN.

On je zahvalio na pomoći koje su Ujedinjene nacije pružale Srbiji tokom prethodnih godina, a pogotovo tokom poplava 2014. godine. Koordinatorka Herši je iskazala rešenost da se u svom radu fokusira na one oblasti koje se saradnjom sa Srbijom pokažu kao najbitnije.

"Ujedinjene nacije su ovde da bi pomogle Srbiji i zato će raditi zajedno sa srpskom državom, kako bi unapredili uslove u kojima građani Srbije žive", rekla je Herši.

XS
SM
MD
LG