Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zatvorske kazne bivšim čelnicima Budve


Rajko Kuljaca sa advokatom, ilustrativna fotografija

Apelacioni sud u Podgorici kaznio je danas bivše čelnike Budve Rajka Kuljaču i Dragana Marovića zatvorskim kaznama zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju poznatom kao Zavala, a kojim je lokani budžet oštećen za 820.000 eura.

Bivši predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača kažnjen je zatvorskom kaznom od dvije i po godine, a nekadašnji potpredsjednik Dragan Marović sa dvije godine zatvora, prenijeli su mediji odluku Apelacionog suda.

Dragan Marović je brat bivšeg visokog državnog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, također osuđenog na zatvorsku kaznu zbog jedne od budvanskih afera kojima je opština oštećena za višemilionski iznos.

Ostalih osam službenika Opštine i poslovnih ljudi osuđeno je na po godinu zatvora.

Svi oni su proglašeni krivim, jer su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist privatnom preduzeću Zavala invest, prilikom izgradnje postrojenja za desalinizaciju vode na brdu Zavala kod Budve.

U tom poslu je budžet Budve oštećen za 820.000 eura, utvrdio je sud.

Odluka suda je konačna, jer je Apelacioni sud do sada dva puta ukidao i vraćao slučaj na ponovljeno suđenje.

Advokati osuđenih su kazali medijima da su iznenađeni odlukom suda, jer su očekivali oslobađajuće presude za branjenike.

XS
SM
MD
LG