Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Novi Sad: Sud razmatrao žalbu advokata Sanjina Sefića


Sanjin Sefić

Apelacioni sud u Novom Sadu danas je razmatrao žalbu advokata Sanjina Sefića o odluci o njegovom izručenju Bosni i Hercegovini.

"Jutros je održana sjednica Vijeća u Apelacionom sudu u Novom Sadu. Odluka nam nije poznata i u narednim danima ćemo očekivati da nam dostave odluku", kazao je Feni advokat Sanjina Sefića Dejan Koprić.

Žalba na odluku Višeg suda u Novom Sadu vezanu za ekstradiciju Sefića Bosni i Hercegovini uložena je sredinom novembra.

Koprić je iskoristio pravo na žalbu na odluku Višeg suda u Novom Sadu koji je 4. novembra odobrio izručenje Sanjina Sefića pravosudnim organima BiH. Konkretno, žalba se odnosi na to da li su ispitane ili nisu sve pravne pretpostavke u vezi s izručenjem.

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra, automobilom usmrtio dvije devojke nakon čega je prebjegao u Srbiju.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je u utorak, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.

XS
SM
MD
LG