Dostupni linkovi

Kuburović: Još nema zahtjeva Crne Gore za izručenje državljana Srbije


Nela Kuburović, ministrica pravde Srbije
Nela Kuburović, ministrica pravde Srbije

Srbija nije dobila zahtjev za izručenje građana Srbije optuženih za pripremu napada u Crnoj Gori, a ukoliko taj zahtev dobije na njega će odgovoriti ukoliko za to ima osnova, izjavila je ministarica pravde Srbije Nela Kuburović.

"Imamo obavezu, naravno, da postupamo i u skladu sa međunorodnim konvencijama, ali i u skladu sa bilateralnim sporazumom koji postoji o međunarodnoj pravnoj pomoći i izručenju između Srbije i Crne Gore. Ukoliko taj zahtjev dođe, svakako da ćemo da razmotrimo i utvrdimo da li postoji osnov za postupanje po datoj zamolnici", izjavila je ona novinarima u pauzi predstavljanja izvještaja Evropske komisije za efikasnost pravosuđa Sepež (CEPEJ).

Mediji su ranije prenijeli da je crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo od Srbije izručenje trojice njenih državljana koji su okrivljeni da su dio organizovane kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra.

U izjavi novinarima Kuburović je rekla da takav zahtjev za sada nijesu dobili ni Tužilaštvo za organizovani kriminal ni Ministarstvo pravde.

XS
SM
MD
LG