Dostupni linkovi

Stefanović: Nova saznanja o oružju u Jajincima


Predgradje Jajinci gdje je nadjeno oružje
Predgradje Jajinci gdje je nadjeno oružje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je MUP došao do novih saznanja koja ukazuju odakle je moglo da bude prebačeno oružje pronadjeno u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima i na Novom Beogradu.

"Došli smo do ozbiljnih zaključaka koji ukazuju na nešto što mi mislimo da može da bude jedan od pravaca koji smo eliminisali, da je oružje ostavljeno tu da ga neko pronadje", rekao je Stefanović u rekreativno-sportskom centru Šumice.

Stefanović je rekao da situacija u vezi sa tim slučajem "nije naivna" i dodao da mu je žao što "neki nisu shvatili ozbiljnost situacije i pokušali su da taj slučaj marginalizuju".

"Mi se ne oglašavamo jer ozbiljno radimo istragu, hoćemo da javnosti prezentujemo ceo rezultat i nadamo se da ćemo da privedemo lica odgovorna za tako nešto", dodao je Stefanović.

On je dodao da "veruje da pravac u kome sada ide istraga može da bude istina".

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima 29. oktora su pronadjeni "zolja", četiri ručne bombe i više od 100 metaka različitog kalibra.

U okviru istrage o tom oružju, 1. novembra u jednoj garaži na Novom Beogradu pronadjen je automobil u kojem je bio automatski pištolj hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva i pištolj.

XS
SM
MD
LG