Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Klinton: 'Osećam se bolje'


Klinton poručuje da jedva čeka da se vrati u predizbornu kampanju

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton izjavila je da se oseća dobro i da nestrpljivo čeka da se vrati u predizbornu kampanju, odnosno u borbu protiv njenog republikanskog rivala Donalda Trampa.

"Osećam se dobro i sve mi je bolje", navela je Klinton na Tviteru, dan nakon što joj je pozlilo tokom komemoracije povodom 15-godišnjice terorističkih napada u Njujorku, posle čega je otkriveno da ima upalu pluća.

Klinton je poruku na Tviteru potpisala sa "H" što znači da je lično napisala poruku, preneo je AFP.

"Kao i svi koji su nekad tugovali za poslom, jednostavno sam nestrpljiva da se vratim. Vidimo se na (predizbornoj) turneji uskoro", poručila je ona.

Klinton je ranije otkazala zbog bolesti za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji špekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu republikanskom kandidatu Donaldu Trampu koji mesecima tvrdi da ona nije fizički podobna da bude predsednica SAD.

Klinton je pozlilo u nedelju na komemoraciji povodom petnaestogodišnjice od terorstičkih napada na SAD, zato što je dehidrirala a ima i upalu pluća, saopštila je lekarka koja ju je pregledala.

Njen portparol Brajan Falon istakao je da osim upale pluća, Klinton nema drugih zdravstvenih problema, pa se očekuje da će se sredinom nedelje vratiti predizbornoj turneji.

XS
SM
MD
LG