Dostupni linkovi

Zdravlje Hilari Klinton kao tema kampanje


Oporavak: Hilari Klinton nakon odmora u kući svoje ćerke
Oporavak: Hilari Klinton nakon odmora u kući svoje ćerke

RSE

Problemi kandidatkinje Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton držani su u tajnosti sve dok ona skoro nije doživela kolaps na komemoraciji povodom godišnjice terorističkih napada na Ameriku, piše Rojters. Njena lekarka saopštila je da se Klinton ubrzano oparavlja, ali da joj je savetovano da uzme mali predah.

Rojters u svojoj analizi ukazuje da je zdravstveno stanje kandidatkinje Demokratske stranke Hilari Klinton u završinici predsedničke kampanje unelo novi element nesigurnosti oko njenog zdravlja i dalo dodatni podsticaj republikanskom rivalu Donaldu Trampu za iznošenje sumnji o njenoj fizičkoj spremnosti za obavljanje najviše državne funkcije.

Tim Hilari Klinton bio je prisiljen da prizna da je šezdeset osmogodišnjoj kandidatkinji demokrata za predsednika dijagnostifikovana upala pluća, nakon što se poslednjih dana žalila na simptome alergije i kašlja. Ova dijagnoza objavljena je nakon što je Hilari osetila slabost tokom obeležavanja petnaeste godišnjice terorističkih napada na SAD.

Televizija CNN prikazala je kako Hilari Klinton uz pomoć ljudi iz obezbeđenja posrćući ulazi u vozilo nakon što joj je pozlilo od toplote i zbog dehidracije.

„Upravo sam je pregledala, više nije dehidrirana i brzo se oparavlja“, rekla je odmah nakon toga njena doktorka Liza Bardak u zvaničnoj izjavi za medije.

Lekarka je navela da Hilari Klinton ima alergijski kašalj i da je tokom poslednje kontrole utvrđeno da ima i upalu pluća zbog čega je počela da uzima antibiotike. Ona je navela kako joj je savetovano da se malo odmori i prilagodi svoje obaveze zdravstvenom stanju.

Agencije su objavile da je Klinton otišla u stan svoje ćerke Čelsi Klinton u Njujorku, da se odmori budući da su je na ceremoniji obeležavanja godišnice emocije savladale i da je bilo "previše toplo".

Portparol njene kampanje je rekao da je ceremoniju napustila ranije, ali da se oseća „mnogo bolje“.

Ubrzo nakon toga mediji su objavili i snimak na kome Hilari Klinton osvežena i sa osmehom na licu izlazi ispred kuće svoje ćerke, maše medijima i slika se sa jednom djevojčicom koja joj je prišla.

Novinari CNN su u propratnim komentarima na ovu temu preneli da je u Njujorku bilo iznimno vruće i sparno i da je u vazduhu vladala velika vlažnost, te da je bilo jako zagušljivo. Takođe su naveli da je Hilari Klinton pre nego što joj je pozlilo bila na nogama na memorijalnoj ceremoniji više od 90 minuta.

Uprkos poboljšanju njenog zdravstvenog stanja, tim Hilari Klinton otkazao je današnju posetu Kaliforniji.

Rojters primećuje da su zdravstveni problemi najnoviji udarac za Hilari Klinton u trenutku kada najnovije ankete govore da je njen rival Donald Tramp uspeo da neutrališe njeno vođstvo koja su potvrđivala većina istraživanja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG