Dostupni linkovi

Franz Beckenbauer pod istragom zbog Svjetskog kupa 2006.


Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer

Švajcarsko federalno tužilaštvo pokrenulo je istragu o postupcima njemačke fudbalske legende Franza Beckenbauera, zbog sumnji u prevaru i pranje novca prilikom dodjele Svjetskog kupa Njemačkoj 2006., saopšteno je u četvrtak iz Tužilaštva u Cirihu.

"U ime Kancelarije generalnog tužioca Švajcarske, potvrđujem da je u toku operacija u vezi sa Njemačkom fudbalskom asocijacijom (DFB). Osumnjičeni su članovi Izvršnog odbora komiteta za organizovanje Svjetskog fudbalskog kupa 2006. u Njemačkoj", navedeno je u saopštenju.

Njemački "Der Spigel" je u svom online izdanju naveo da je Beckenbauer osumnjičen za pranje novca i narušavanje povjerenja dok je bio član organizacionog komiteta Svjetskog fudbalskog kupa.

Slavni "kajzer Franc" je ranije demantovao da je prekršio zakon.

U saopštenju švajcarskog tužilaštva su osim Backenbaura imenovani još i Horst Rudolf Schmidt, Theo Zwanzinger i Wolfgang Niersbach.

Švajcarsko tužilaštvo je navelo da kancelarija glavnog tužitelja sarađuje sa kolegama iz Njemačke i Austrije i da simultano pretražuju dokaze koje su prikupili pregledom osam lokacija u četvrtak.

XS
SM
MD
LG