Dostupni linkovi

SAD pozivaju lidere BiH da se ujedine i pokrenu razvoj


Stejt Dipartment

SAD su povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici pozvale lidere Bosne i Hercegovine da zajedno rade na napretku zemlje i apelovale na mirno prevazilaženje svih razlika, saopštio je u ponedjeljak Stejt dipartment.

"Sećanje na ono što se desilo u Srebrenici treba da ojača našu riješenost da prevaziđemo razlike mirno, poštujući osnovno dostojanstvo svakog čovjeka, bez obzira na nacionalnost, rasu, pol ili vjeru", navedeno je u saopštenju.

Sjećanje na taj užasan zločin je važno, ali je još važnije spriječiti da se nešto slično ne ponovi, navodi se u saopštenju i dodaje da svi odgovorni moraju da budu izvedeni pred lice pravde, a ostaci posljednjih žrtava identifikovani.

Srebrenica, 11. jula 2016.
Srebrenica, 11. jula 2016."Lideri BiH se moraju ujediniti da bi pokrenuli zemlju naprijed, da promovišu socijalnu koheziju, dobru vladavinu i ekonomski prosperitet, i da omoguće da djeca i unuci srebreničke generacije izgrade snažne zajednice i da vode bezbijedne i sigurne živote", dodaje se u saopštenju.

Stejt department je saopštio da je američki narod uz narod BiH na dan obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i da SAD "duboko vrednuju" prijateljstvo sa cijelim narodom BiH.

"Na ovaj dan zajedničkog sećanja, radujemo se nastavku zajedničkih napora kako bismo osigurali budućnost koju karakteriše stabilan politički, ekonomski i društveni napredak", zaključuje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG