Dostupni linkovi

Viktorija Nuland u Beogradu


Viktorija Nuland pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evro-aziju

Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland (Victoria) boravi u ponedjeljak Beogradu, gdje se, kako je saopštio Stejt department, sastaje sa predstavnicima vlasti i civilnog društva.

Kako se navodi, Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da će se Viktorija Nuland sastati i sa predsjednikom Vlade Aleksandarom Vučićem, a sastanak će biti održan u vili Bokeljka, nakon kojeg je predviđena zajednička izjava za medije.

Izjava za medije se očekuje oko 19.15 sati.

Premjer Vučić je prije nekoliko dana primio ambasadora SAD Kajla Skata (Kyle Scott), sa kojim je razgovarao i o značaju predstojeće posjete Viktorije Nuland.

Pomoćnica američkog državnog sekretara boravila je u nedjelju u Prištini, gdje je, apelovala na kosovske zvaničnike da unaprijede dijalog sa Beogradom.

Nuland je pozvala kosovske lidere da ojačaju vladavinu zakona i pravosuđe kao i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, navodeći da je to "ključno za napredak Kosova".

XS
SM
MD
LG