Dostupni linkovi

Jedna osoba uhićena zbog nereda na utakmici Hrvatska - Češka


Bakljada hrvatskih huligana na francuskom stadionu
Bakljada hrvatskih huligana na francuskom stadionu

Jedna osoba je uhićena zbog sumnje da je učestvovala u izgredima na stadionu Saint Etienne u Francuskoj, gde je u petak nogometna reprezentacija Hrvatske igrala meč protiv Češke, javlja HRT.

Još se čekaju službene informacije o huliganima koji su izazvali nerede na utakmici, zbog kojih bi Hrvatska mogla snositi sankcije. Naime, UEFA će 20. lipnja donijeti odluku o mogućoj kazni.

“Jutarnji list” prenosi riječi delegata utakmice kako bi Hrvatskoj olakotna okolnost mogla biti činjenica što su navijači sami htjeli spriječiti huligane.

“Slobodna Dalmacija” piše, pozivajući se na nezvanične informacije iz dobro obaveštenih izvora, da dio huligana koji su izazvali petominutni prekid utakmice Hrvatska – Češka nisu hrvatski državljani već državljani Srbije i BiH.

“Naravno, informacija nije u potpunosti provjerena, no izvor je više nego pouzdan, barem je bio do sada. Informacija je došla iz TV krugova, nekih europskih TV postaja koje se bave prijenosom sportskih programa”, piše “Slobodna”.

U ponedjeljak će se održati sastanak premijera Tihomira Oreškovića s ministrima Mirom Kovačem, Vlahom Orepićem, Antom Šprljom i Predragom Šustarom na kojem će se razmotriti mogućnosti rješavanja problema s huliganima, moguće i zakonskim izmjenama. Hitnu sjednicu Vlade zatražila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, predsjednica Hrvatske je neposredno nakon incidenta na svom Facebook profilu napisala:

“Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!”

Ministar unutarnjih poslova iznenađen je i mjerama osiguranja u Francuskoj. Naime, podatak da je 25 ljudi pod zaštitnim mjerama, koji su ispred stadiona uočeni neposredno prije početka utakmice, po odluci direktora utakmice pušteno na stadion te činjenica da se bakljada dogodila bacaju sumnju na rad francuske policije.

Postoje ozbiljne naznake pokušaja diverzije i na sljedećoj utakmici. HNS stalno prima dojave, prenosi HRT.

XS
SM
MD
LG