Dostupni linkovi

Mediji: Hrvatima prijeti izbacivanje sa EP


Prizor sa terena na utakmici Hrvatska - Češka, 17. juni 2016.
Prizor sa terena na utakmici Hrvatska - Češka, 17. juni 2016.

Hrvatski fudbalski savez nakon nove "akcije" navijača očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje sa Evropskog prvenstva (EP), prenijeli su hrvatski mediji.

Iz UEFA su potvrdili da odmah pokreću disciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke.

Predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker tvrdi da UEFA neće izbaciti Hrvatsku sa Evropskog prvenstva, već da će dobiti kaznu kao i Rusija, kojoj je izrečeno uslovno izbacivanje sa prvenstva nakon nereda na tribinama u susretu protiv Engleske.

Komesar za bezbjednost Hrvatskog fudbalskog saveza Miroslav Marković izjavio je da je ovaj savez imao dojavu da će doći do nereda i bakljade u 85. minuti utakmice Češka - Hrvatska na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.

"Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu sa našim navijačima" rekao je Marković novinarima u Sent Etjenu.

On je naveo da se dio huligana odmah razbježao, ali i dodao da će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video-zapisa.

XS
SM
MD
LG