Dostupni linkovi

Tri osobe poginule na istoku Ukrajine


Tri osobe, medju kojima jedan ukrajinski vojnik i dva proruska pobunjenika, poginula su u poslednja 24 sata na istoku Ukrajine, saopštile su u nedelju zaraćene strane u toj zemlji, uprkos primirju koji je dogovoren za vreme uskršnjih praznika po julijanskom kalendaru, javile su svetske agencije.

"Dva borca su stradala u granatiranju ukrajinskih snaga tokom uskršnjeg bdenja", izjavio je portparol proruskih pobunjenika Eduard Basurin, koji je optužio ukrajinsku vojsku da je 160 puta pucala u pravcu predgradja Donjecka, glavnog uporišta pobunjenika na istoku Ukrajine.

Portparol ukrajinske vojske Oleksander Motuzinijak izjavio je da je jedan vojnik poginuo kod sela Svitlodarsk, na području Donjecka.

Sedam vojnika povredjeno je kod Marijupolja, velikog grada na istoku zemlje pod kontrolom vlasti u Kijevu, rekao je Motuzinijak, optužujući pobunjenike za granatiranje ukrajinskih vojnih položaja.Ukrajinska vojska saopštila je juče da su dva vojnika poginula u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinske vlasti i proruski pobunjenci dogovorili su se u petak da će tokom uskršnjih praznika do 9. maja poštovati prekid vatre na istoku zemlje.

XS
SM
MD
LG