Dostupni linkovi

Vlada Kosova potvrdila da je odgođena odluka o ličnim kartama


Sa okupljanja na severu Kosova
Sa okupljanja na severu Kosova

Vlada Kosova potvrdila je u ponedeljak popodne da je na zahtjev američke ambasade u Prištini i Evorpske unije odluka o zabrani ulaska osoba sa srpskim ličnim kartama izdatim na Kosovu odložena do sljedećeg sastanka u Briselu, u utorak 19. aprila.

Kako se dodaje, ministarka za dijalog, Edita Tahiri, pozvana je na hitan sastanak, gde će biti riječi o “prestanku izdavanja ličnih karata od strane paralelnih struktura Vlade Srbije za građane Kosova”

Na sastanku će, kako se dodaje u saopštenju, biti riječi i o recipročnom priznanju ADR sertifikata za prevoz nafte i gasa, ali i o “provokativnoj izbornoj kampanji zvaničnika iz Srbije na Kosovu, koji ilegalno ulaze u zemlju”.

Ranije u toku dana na Jarinju su se bili okupili građani sa severa Kosova i blokirali prelaz. Nakon sat vremna građani koji su svojim vozilima blokirali saobraćaj ispred graničnog prelaza sa Srbijom - Jarinje, odlučili su da se povuku pošto, kako im je rečeno na prelezu, nije stigla zvanična odluka iz Prištine o zabrani prelaska granice osobama koji poseduju “ilegalne lične karte koje su izdale paralelne strukture Srbije na Kosovu", javlja dopisnica RSE.

XS
SM
MD
LG