Dostupni linkovi

Od ponoći izborna tišina u Tivtu


Tivat
Tivat

U ponoć izmedju petka i subote u opštini Tivat će nastupiti izborna tišina, uoči lokalnih izbora koji će biti održani u nedelju, 17. aprila.Za učešće na izborima prijavilo se 12 izbornih lista, a izbore bojkotuje opozicioni savez Demokratski front.

Glasačko pravo u Tivtu ima 11.000 birača, a oni će odbornike birati na 19 biračkih mesta.

Lokalni izbori u Tivtu su utoliko značajniji, jer će prvi put na njima biti primenjena elektronska identifikacija birača, kao pouzdan način sprečavanja izbornih zloupotreba.

Političke partije su sinoć održale završne konvencije, medju kojima i doskorašnji koalicioni partneri, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP).

Lider DPS-a, premijer Milo Djukanović je na skupu svoje partije kazao da tivatski lokalni izbori prevazilaze lokalni značaj, jer oni, kako je objasnio, ukazuju na značaj odluka koje će u Crnoj Gori biti donesene ove godine.

Predsednik SDP-a, predsednik parlamenta Ranko Krivokapić je za svoju partiju kazao da je ona "moralna kičma političkog života" u Crnoj Gori. Prema rečima Krivokapića, SDP je "jedina" stranka koja je od početka bila za nezavisnu Crnu Goru.

XS
SM
MD
LG