Dostupni linkovi

Dvije osobe uhapšene zbog seksualnih napada u Kelnu


Wolfgang Albers, šef policije u Kelnu, ilustracija

Dvojica muškaraca uhapšeni su zbog sumnje da su umiješani u seksualne napade koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u zapadnom njemačkom gradu Kelnu, saopštili su zvaničnici u srijedu.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon što su vlasti u Kelnu u utorak objavile fotografije muškaraca osumjičenih za seksualne napade na žene u novogodišnjoj noći u tom gradu.

"Među uhapšenima je dvadesetšestogodišnji muškarac iz Alžira, on je prepoznat na jednoj od objavljenih fotografija i vrlo brzo uhapšen u gradu Kerpenu. Drugi osumnjičeni je tridesetjednogodišnji Iračanin, koji se takođe na objavljenim fotografijama, on se predao u Hamu, sjeveroistočno od Kelna", izjavio je portparol tužilaštva Ulrik Bremer.

Mlađi muškarac iz Alžira optužen je za učestvovanje u grupnom seksualnom napadu i pokušaju pljačke jedne žene, dok je Iračanin osumnjičen da je uputio neprimjerene seksualne komentare jednoj ženi i njenoj porodici.

Policija u Kelnu primila je više od 1.000 prijava zbog seksualnih napada i pljačkanja na ulicama tog njemačkog grada u novogodišnjoj noći.

Niz krađa i napada na žene kod glavne stanice u Kelnu, za koje su uglavnom optuženi stranci, izazvalo je negodovanje u Njemačkoj koja je prošle godine prihvatila veliki broj izbjeglica.

XS
SM
MD
LG