Dostupni linkovi

Viši sud u Beogradu produžio pritvor uhapšenima u akciji "Rezač"


Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor bivšem direktoru Agencije za borbu protiv korupcije Zorani Marković, bivšem sekretaru za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda Nenadu Komatini i za još pet uhapšenih u velikoj policijskoj antikoruptivnoj akciji krajem prošle godine.

Pritvor im je produžen za još 30 dana, potvrdila je portparol Suda Tanja Koljenšić.

Oni su uhapšeni u akciji MUP-a Srbije "Rezač" 26. decembra, nakon čega im je određen pritvor zbog sumnje da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

Istraga protiv Markovićeve, Komatine i ostalih se vodi zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Grada Beograda za više od 45 miliona dinara (oko 375.000 eura), a repubički budžet za više od 44 miliona dinara (više od 366.000 eura).

U namjeri da prikriju nezakonito porijeklo imovine odgovorna lica preduzeća "Srbijaprojekt" osumnjičena su da su počinila krivično djelo pranja novca tako što su od septembra 2013. do maja prošle godine obavili prenos imovine, iako su znali da ta imovina potiče iz krivičnog dela.

XS
SM
MD
LG