Dostupni linkovi

Krivokapić: Nećemo podržati Đukanovićevu vladu


Socijaldemokratska partija (SDP neće podržati Vladu Crne Gore premijera Mila Đukanovića zbog rušenja parlamentarnog dijaloga, saopštio je lider SDP-a Ranko Krivokapić.

"Glavni odbor i Predsjedništvo SDP-a jednoglasno su donijeli odluku da ne podrže Vladu zbog rušenja parlamentarnog dijaloga i sprečavanja postupka smirivanja političke krize u Crnoj Gori", izjavio je Krivokapić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

On je rekao da SDP duži niz godina "ima teške ocjene o radu Vlade".

Na pitanje da li će, ukoliko Vlada dobije povjerenje, on i Raško Konjević podnijeti ostavke na mjesta predsjednika Skupštine i ministra unutrašnjih poslova, Krivokapić je rekao da ne osjećaju moralnu odgovornost da to učine.

"Ostavke se podnose kad postoji moralna odgovornost. Ja i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević znamo da smo radili dobar posao. Ministar će se obratiti premijeru ako bude inicijative za ostavke", naglasio je Krivokapić.

Nakon odluke opozicionih Demokrata da povuku svog predstavnika iz Radne grupe za fer izbore, Krivokapić smatra da će ona prestati sa radom.

"To je moje mišljenje. Ključna riječ od posljednjih izbora u Crnoj Gori je povjerenje, a ono se sad ruši potezom jedne partije i dovodi sve na početak procesa. Vidjećemo koliko će trajati skupštinska rasprava", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, čeka se susret predsjednika svih partija i onda će se vidjeti šta dalje. "Politička scena Crne Gore je takva - krivi gone prave", rekao je Krivokapić.

On je dodao da podržava vaninstitucionalna djelovanja, ali istakao da će se potruditi da do protesta ne dođe. "Iskoristićemo sve mehanizme da ostanemo duže u parlamentu", poručio je Krivokapić.

Za ponedjeljak, 25. januar, zakazana je sjednica Skupštine Crne Gore na čijem dnevnom redu je jedina tačka povjerenje Vladi premijera Mila Đukanović.

XS
SM
MD
LG