Dostupni linkovi

Naprednjaci i SPS danas o odnosima u vladajućoj koaliciji


Vladajući SNS sastaće se danas, 5.januara, s rukovodstvom koalicionog partnera, SPS, na nedavnu inicijativu lidera socijalista Ivice Dačića, koja je iznenadila i lidera SNS Aleksandra Vučića, jer je stigla "poštom", a ne u direktnim susretima u Nemanjinoj 11.

Osim načelnog objašnjenja socijalista da žele da razgovaraju o "saradnji u budućnosti", više detalja i konkretne teme u toj stranci nije bilo moguće saznati.

Dačić je novinarima u ponedjeljeljak kao i ranije, ponovio da je Vučića pozvao na razgovor kako bi pričali o budućoj saradnji, ističući da ne želi po svaku cijenu da ostane u vlasti sa naprednjacima, već samo ako postoji zajednički strateški cilj.

On je istakao da ne smatra da su potrebni vanredni parlamentarni izbori u ovoj godini i dodao da neće da učestvuje u "prepucavanju" socijalista i naprednjaka, kao i da je Branko Ružić tema njegovih razgovora sa Vučićem "samo kada dođe do incidentnih situacija".

Dačić je odnose sa premijerom okarakterisao kao "dobre", i istakao da je riječ o radnoj saradnji, te da nijedan potez nije vukao bez koordinacije sa šefom vlade.

Više detalja o sastanku nije dao ni potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović, koji je novinarima samo rekao da će biti riječi o budućoj saradnji, kao i da sukobi i svađe neće donijti dobro građanima Srbije.

XS
SM
MD
LG