Dostupni linkovi

Sin Svetozara Marovića prebačen iz bolnice u zatvor


Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, prebačen je iz podgoričke privatne klinike u istražni zatvor u Spužu, gdje će boraviti u pritvoru do 30 dana zbog sumnje da je umiješan u milionsku malverzaciju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz, kraj Budve.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović sinoć je, nakon višečasovnog saslušanja, odredio Milošu Maroviću pritvor do 30 dana, nakon čega je odveden u kliniku "Kodra" iz koje je potom prebačen u zatvor.

Tim ljekara ga je pregledao i procijenio da postoje uslovi za njegov prelazak u istražni zatvor, s obzirom na to da nema teško oboljenje, prenose crnogorski mediji.

Specijalno tužilaštvo izdalo je prije mjesec i po dana nalog za hapšenje Miloša Marovića, koji je osumnjičen sa još osam osoba za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje 26.000 metara kvadratnih neurbanizovanog placa u Budvi, čime je nanesena šteta opštini od 1,4 miliona evra.

Potjernica za njim nije raspisivana zbog toga što je bio na liječenju u inostranstvu i redovno je dostavljao medicinsku dokumentaciju kao dokaz specijalnom tužiocu.

XS
SM
MD
LG