Dostupni linkovi

Vučićev brat na sudu prepoznao policajce koji su ga tukli


Andrej Vučić, brat srpskog premijera, iznio je u svojstvu svjedoka pred sudom u Beogradu, svoje vidjenje dogadaja od septembra prošle godine, kada je (zajedno sa bratom gradonačelnika Beograda, Predragom Malim) pretučen od pripadnika niške žandarmerije.

“Postupali smo po naredbama službenih lica, nikoga nismo udarali, niti vređali ni u jednom trenutku, već smo pokušali da se legitimišemo”, izjavio je Andrej Vučić.

Naveo je da su ih pripadnici žandarmerije zaustavili dok su išli kod roditelja na ručak, da im je pokazao ličnu kartu, a vojni policajci službene legitimacije, ali su ih, kako je rekao, uprkos tome žandarmi odgurali štitovima i rukama, da bi ubrzo potom počeli i da ih batinaju.

Vučić je u u sudnici prepoznao policajce Dragana Savića, Dalibora Ðordevića i Bobana Lekića, za koje navodi da su istupili pred njega i udarali ga po ledima, vratu, rukama i glavi.

Odgovarajući na pitanja advokata obrane u kom svojstvu su dvojica pripadnika Vojne policije Saša Stanković i Saša Jovanović sa njim i Malim krenuli kod Vučićevih roditelja, rekao je da ne zna njihov konkretan zadatak.

"Oni su pripadnici obezbedenja mog brata i pretpostavljam da su išli u istom pravcu kako bi pripremili njegov dolazak kod roditelja", naveo je Vučić.

XS
SM
MD
LG