Dostupni linkovi

Ministarstvo i EMS: Nije bilo zloupotreba oko vetroparkova


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović izjavili su da nije bilo zloupotreba u poslu izgradnje vetroparkova i dodali da se po tom pitanju više neće oglašavati u javnosti.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Antić je izneo optužbe na račun opozicione Demokratske stranke, navevši „da su sve optužbe u javnosti posledica želje DS-a i njenog lidera Bojana Pajtića da u političke svrhe zloupotrebe jednu stranu investiciju“.

Direktor Elektromreža Nikola Petrović je rekao da će se idući put na tu temu oglasiti tek onda „kada Pajtić i Lidija Udovički budu prihvatili da zajedno sa njim o tome govore na javnom poligrafskom testiranju“.

Portal Teleprompter nedavno je objavio transkript razgovora lidera DS-a Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

XS
SM
MD
LG