Dostupni linkovi

Vučić: Nasilje ne sme da se događa


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Deutche Welle da se Srbija ozbiljno suprostavlja i bori protiv ksenofobije i homofobije.

On je istakao da će se u narednim nedjeljama vidjeti koliko je država uspješna u tome, aludirajući na istragu povodom nedavnog napada na njemačkog državljanina.

"Beograd je kosmopolitski grad, Srbija je zemlja koja se bori ne samo za ulazak u Evropsku uniju već zemlja koja nikada neće podržavati vrijednosti nasilja i primitivizma, ugrožavanja tuđih prava, i tuđih života" rekao je Vučić.

U uvodniku intervjua navodi se da je napad na nemackog državljanina D.H (27), koji u Beogradu prisustvuje konferenciji o pravima LGBT populacije, šokirao Srbiju, da su osumnjičeni za napad uhapšeni, a da se teško povrijeđeni nemački aktivista oporavlja i dodaje da je taj nemili dogadaj bio povod i za kratak razgovor sa Vučićem.

Na pitanje kako kao premijer Srbije komentariše to što se dogodilo u Beogradu, i šta su državni organi preduzeli tim povodom, Vučić je rekao da je to bio jedan užasan dogadaj, i da je, šta god da neko navodi kao razloge, to potpuno besmisleno, sumanuto, i neprihvatljivo.

Premijer Srbije je rekao da se reagovalo u najhitnijem roku uz ocjenu da nikada niko nije tako brzo pohapsio sve napadače - jednog ključnog i dvojicu pomagača.

XS
SM
MD
LG