Dostupni linkovi

Brojne poznate ličnosti protiv nezavisnosti Škotske


Većina poznatih ličnosti u Velikoj Britaniji, među kojima su Pol Makartni, Mik Džeger, Dejvid Bouvi i Džoana Rouling, zalaže se za ostanak Škotske u okviru Velike Britanije, dok pristalice nezavisnosti mogu da računaju na Kena Louča i Šona Konerija.

Makartni je posljednji koji je nedavno potpisao otvoreno pismo za opstanak Škotske. Pismo, objavljeno prvi put 7. avgusta, potpisalo je više od 200 poznatih ličnosti među kojima su Džeger, astrofizičar Stiven Hoking, glumica Džudi Denč, kao i holivudske zvijezde Helena Bonam-Karter i Majkl Daglas.

Međutim, spisateljica Džoana Rouling, poznata po knjigama o čarobnjaku Hariju Poteru, jedna je od retkih koja je finansirala kampanju škotskog "Ne" od Britanije. Poklonila je čak milion funti.

Za opstanak Škotske su glumci Majk Mejers, Ema Tomson, muzičari Sting, Klif Ričard, Brajan Feri, Dejvid Gilmur, Rod Stjujart i Dejvid Bouvi koji je na dodijeli britanskih muzičkih nagrada poslao manekenku Kejt Mos da pročita njegovo pismo "Škotsko, ostani s nama!".

S druge strane, jedna od najvećih pristalica nezavisnosti je glumac Šon Koneri, koji je na jednoj nadlaktici ima tetovažu "Scotland Forever". On neće moći da glasa na referendumu 18. septembra pošto više nema stalni boravak u Škotskoj.

XS
SM
MD
LG