Dostupni linkovi

Korčula: "Pesničenje" na Šušuru


Na trećem književnom festivalu na Korčuli, Šušuru - festivalu od riči, večeras će se predstaviti trening aktivne poezije, "Pesničenje".

“Učesnici će se prihvatati mikrofona po principu kružnog treninga, u dve serije. Svoje pesničke potencijale predstaviće poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori. Posebna disciplina, "pesnik namernik", posle svake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svet”, najavljuju organizatori.

Za sada su najavljeni Ružica Dević (Sr), Irena Delonga Nešić (Hr), Olja Savičević Ivančević (Hr),Marko Pogačar (Hr), Marko Tomaš (BiH), Ivan Velisavljević (Sr), Višnja Janošević (Sr), Bojan Marković (Sr), Aleksandar Nikolić (Sr), Marko Aksentijević (Sr), Tamara Bijelić (Sr), Jelena Vidović(Hr), Darinka Krstulović (Hr), Tugomir Matić (Hr) i drugi pesnici namernici.

Nakon završetka pesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua Ewox i Tamarinsky (Sr) do sitnih jutarnjih sati.

"Pesničenje" je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni. Kao putujući festival, P (j) esničenje je do sada predstavilo 1.000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije.

XS
SM
MD
LG