Dostupni linkovi

Navijač Zvezde Uroš Mišić oslobođen zbog nedostatka dokaza


Navijač Crvene Zvezde Uroš Mišić oslobođen je optužbe za nasilničko ponašanje u klubu Plastik zbog nedostatka dokaza.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 22. marta sudu optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanpretresno vijeće je istog dana prihvatilo prijedlog tužilaštva i donijelo rješenje o određivanju pritvora Mišiću, a on se dva dana kasnije javio u Okružni zatvor.

Mišić se nije odmah javio, jer je, kako su prenijeli njegovi advokati, bio zastrašen od medija i policije.

Proces se vodi po takozvanom skraćenom postupku jer za krivično nasilničko ponašanje zaprijećena kazna do pet godina zatvora.

Mišić je inače dan prije optužnog predloga, 21. marta, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda iako se tužilac tome protivio.

Istražni sudija Snežana Ilić je, shodno zakonu, bila obavezna da odluku o pritvoru iznese pred krivično vanpretresno veće, ali je propustila da to učini pa je protiv nje pokrenuta procedura za ispitivanje odgovornosti.

On je navijač "Crvene zvezde" i bivši osuđenik koji je početkom decembra 2012. godine, poslije pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.
XS
SM
MD
LG