Dostupni linkovi

Gradsko vijeće potvrdilo: Dubrovčani na referendum 28. travnja


Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća, posljednjoj u ovom sazivu, odlučeno je da se referendum o Golf parku na Srđu održi 28. travnja. Za ovaj prijedlog koji su usuglasili predsjednici klubova vijećnika stranaka u Gradskom vijeću glasovalo je 24 vijećnika, a jedan vijećnik bio je suzdržan.

Iako su civilne udruge tražile da se referendum održi isti dan kada i lokalni izbori, dubrovački gradski vijećnici odlučili su da će se prvi referendum u Hrvatskoj kojeg su inicirali građani održati 28. travnja.

Dubrovčani će seizjasniti o referendumskom pitanju Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?.

Inicijativa Dubrovnik referendum je od 1. do 15. veljače prikupljala potpise Dubrovčana, a prikupljeno je ispravnih 9.085 glasova, odnosno 22,5% ukupnog biračkog tijela Grada.

Na gradskom je vijeću prihvaćen je prijedlog nezavisnog vijećnika Pere Vićana da u Povjerenstvu za provedbu referenduma sjede suci Općinskog suda u Dubrovniku koji su u povjerenstvu i za lokalne izbore.
XS
SM
MD
LG