Dostupni linkovi

Francuska: Otmičar koristio lažno oružje


Otmičar koji je u utorak ujutro u školi kod Pariza držao taoce, koristio je imitaciju oružja, izjavio je lokalni zvaničnik.

Svi taoci su oslobođeni nepovređeni, a osumnjičeni je u policijskom pritvoru. Policija je saopštila da su taoci brzo oslobođeni osim jednog roditelja, koga je uhapšeni držao nekoliko sati.

Visoki zvaničnik regiona Val-de-Marn Patrik Dalen izjavio je da otmičar nije koristio vatreno oružje, nego imitaciju oružja sa gasmim patronama. On je dodao da je to replika i da je na prvi pogled teško reći da je oružje lažno.

Neimenovani policijski zvaničnik blizak istrazi potvrdio je da je napadač koristio "oružje za samoodbranu koje ne može da ubije".

Otmičar je u utorak ujutro ušao u školu u mestu Vitri-sir-Sen, južno od Pariza. U školi su u tom trenutku bili dvoje animatora, jedan čistač, dvoje roditeja i troje dece. Odmah po puštanju taoca, otmičar je izašao, a policijski tim koji je pregovarao s njim nepovređenog ga je odvela u pritvor. U francuskim školama je raspust, ali se u njima održavaju mnoge letnje aktivnosti.
XS
SM
MD
LG