Dostupni linkovi

Dejanović: Mandat za sastav nove vlade posle predsedničkih izbora


Konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Srbije zakazaću posle održavanja drugog kruga predsedničkih izbora, a mandat za sastav nove vlade ponudiće predsednik koji će biti izabran 20. maja, izjavila je predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović, koja i zamenjuje predsednika države.

"Kandidati koji su izabrani za poslanike, dok im mandati ne budu verifikovani u parlamentu, ne mogu da rade bilo šta. Ovoj, dosadašnjoj skupštini, mandat traje sve do konstituisanja novog saziva, tako da ne mogu da pozivam novoizabrane poslanike. Zvaće ih budući predsednik skupštine", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je rekla da prati atmosferu i da stiče utisak da je većina raspoložena da se o mandataru i novoj vladi zvanično razgovara kad se ceo izborni ciklus završi.

"To ne znači da do tada neće biti komunikacije između lidera i predstavnika političkih grupacija koje su osvojile poslaničke mandate, ali mandat za sastav nove vlade, ponudiće onaj predsednik koga građani izaberu 20. maja, a ne ja", rekla je Đukić Dejanović.
XS
SM
MD
LG