Dostupni linkovi

Beograd dobio jedan od najsigurnijih zatvora u regiji


Novi zatvor, unutar kojega je sigurnosni sustav koji ga čini jednim od najsigurnijih u balkanskoj regiji, otvoren je u četvrtak nadomak Beogradu, u naselju Padinskoj skeli.

Kapacitet novog zatvora je 450 osoba, u sklopu zatvora je poseban tehnički zaštitni sustav, a iz njega je, po riječima nadležnih, nemoguće pobjeći.

Novi zatvor, izgrađen u blizini starog koji već postoji u tome mjestu, ima 222 ćelije, dvije prostorije za osobe s invaliditetom, kao i prostorije za duhovne potrebe zatvorenika pravoslavaca, katolika i muslimana.

Po riječima ravnatelja uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa Milana Obradovića, svaka od 222 sobe, površine 10 četvornih metara, predviđena je za smještaj dva osuđenika, a karakteristike objekta su u skladu s poštivanjem ljudskih prava.

Zatvor posjeduje i rekreativni centar s dvije sportske dvorane, šest odvojenih šetališta natkrivenih žicom i četiri prostorije s francuskim ležajem i kupatilom, u kojima osuđenike mogu posjećivati supruge i djevojke.
XS
SM
MD
LG