Dostupni linkovi

Policijski sindikat Srbije: Od ponedeljka štrajk


Policijski sindikat Srbije počeće u ponedeljak generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, najavio je predsednik PS S Veljko Mijailović uz napomenu da ta organizacija ima 15.000 članova.

Mijailović je u izjavi agenciji Beta kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao i poboljšanju uslova rada.

Predsednik PS S je rekao i da je večeras planiran sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, ali da ne očekuje da će problem biti rešen i štrajk opozvan.

"Danas je planiran sastanak sa ministrom Ivicom Dačićem oko 20 časova. Tehnički nije izvodljivo da se ta situacija reši", rekao je Mijailović.

PSS je ranije najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.

Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.
XS
SM
MD
LG