Dostupni linkovi

Za pokušaj ubistva Miljuša osumnjičena još jedna nepoznata osoba


Dvojica osumnjičenih za napade i pokušaje ubistva novinara Dušana Miljuša i preduzetnika Josipa Galinca porekli su krivicu pred istražnim sucem zagrebačkoga Županijskog suda, koji im je odredio 24-satno zadržavanje u pritvoru, a u tom roku očekuje se da će državno odvjetništvo podnijeti zahtjev za istragu i jednomjesečni pritvor.

Đorđe Vuletić (48), bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić (32) pred istražnim sucem Borisom Ivančićem negirali su policijske sumnje da su 2008. brutalno pretukli preduzetnika Josipa Galinca. Za napad na novinara "Jutarnjeg lista" Dušana Miljuša iste godine osumnjičen je samo Dakić, koji je porekao i to kazneno djelo.

Policija je objavila da je u oba napada sudjelovao još jedan nepoznati muškarac protiv kojega je takođe podnesena kaznena prijava.

Istražni sudac je Vuletiću i Dakiću odredio jednodnevno zadržavanje zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no, kako je Hini objasnio, o mogućemu istražnom zahtjevu tužiteljstva neće se odlučivati preko vikenda, nego u ponedjeljak.

Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom "Šok 3", jednom od opsežnijih u posljednjih nekoliko godina u kojoj su prekjučer Vuletić i Dakić i uhapšeni s još dvojicom muškaraca. Ta su dvojica nakon ispitivanja puštena na slobodu.

Prema još nepotvrđenim podacima, u akciji "Šok 3" u protekla tri dana uhapšeno je više osoba, a za nekima se još traga, uglavnom za osobama koje se godinama povezuju sa zagrebačkim kriminalistim miljeom.
XS
SM
MD
LG