Naše priče sedmice

  • RSE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik

Članovi Predsjedništva BiH: Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović

Nema Dodika bez zastave

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sastanak članova Predsjedništva sa delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIK), jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske.

Analitičari kažu, nazivajući ga "majstorom skandala", da je ovo još jedan od pokazatelja da se bosanskohercegovački političari bave simbolima, a ne stvarnim problemima.

Raif Dizdarević, predsednik Predsedništva SFRJ 1988-1989. godine

Dizdarević: Svi smo izgubili raspadom Jugoslavije

"Dobitnici su samo oligarhijski, nacionalistički vrhovi koji vladaju. U tim strankama, koje su poklopile zemlju - govorim posebno iz pozicije BiH - kojima su puna usta demokratije. Ja sam u Predsjedništvu Jugoslavije, kada se razgovaralo o višepartijskom sistemu, bio veliki protivnik, jer se pokazalo da su sve stranke u vrijeme prve Jugoslavije, postale nacionalističke, osim komunističke", ističe Dizdarević.

Predrag Koraksić Corax - 'Mirotvorci'

Pančić: Revolveraši bez kočnica

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da se, ako relevantni međunarodni faktori ne zaustave formiranje vojske koje je u toku, mada zaobilazno i pod nekom vrstom ustavno dozvoljenog pseudonima, i "opcija upotrebe vojske Srbije nalazi na stolu".

Šta bi konkretno "upotreba vojske" značila, gde bi ta vojska bila upotrebljena, protiv koga i kako, te s kojim mogućim posledicama po Srbiju, o tome se premijerka nije izjašnjavala, mada bi bilo od velike koristi da se o tome čuje nešto konkretnije – makar zato da građani znaju šta im se sprema.

Supermarket u Gračanici

Puni rafovi južno od Ibra

Dok Srpska lista najavljuje humanitarnu katastrofu zbog takse od 100 odsto na robu iz Srbije, u srpskim sredinama južno od Ibra nestašice za sada nema, a meštani ističu i da ne planiraju da zbog toga napuste Kosovo nakon svih ovih godina. Situacija je nešto drugačija u manjim srpskim selima.

Vaš browser nepodržava HTML5

Svijetleći jelen za djecu Goražda

Svjetleći jelen za djecu Goražda

U maloj radionici Goraždanin Armin Kuduz od žice i lampica izradio je svjetlećeg jelena, kako bi najmlađima uljepšao novogodišnje praznike. Pažnja i reakcije sugrađana, kaže on, nisu dokaz njegovog umijeća koliko želje Goraždana da praznici protiču bez sivila u kojem ih dočekuju.