Naše priče sedmice

Paljenje sveća u Beogradu,11. juli 2018.

Policija u Tarčinu nadomak Sarajeva pretresa nekoliko kuća

Višestruki ubica Edin Gačić ubijen u policijskoj akciji

Policija je ubila višestrukog ubicu koji se danima nalazio u bjekstvu Edina Gačića, a koji je osumnjičen i za ubistvo policajca. "Prilikom međusobne razmjene vatre Gačić je ubijen, a jedan naš policijski službenik je zadobio lakše tjelesne povrede", rekla je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Poslanik SDS-a, Nebojša Vukanović tvrdi kako i među postojećim ministrima u Vladi Republike Srpske ima onih koji tvrde da imaju završen fakultet, a da to nije istina

Da li su i ministri lagali da imaju završen fakultet?

Već drugi mjesec Bosnu i Hercegovinu potresa afera lažnih diploma, nakon što je novinarka portala Žurnal za 17 dana dobila diplomu srednje medicinske škole za 1.250 eura. Osoba koja je diplomu prodala još nije procesuirana. Kenan Vehabović, sekretar Zajedničke službe Parlamenta Bosne i Hercegovine zatražio je provjeru diploma svih zaposlenih u toj instituciji, no direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH Petar Kovačević mu je odgovorio kako se time narušava pravna sigurnost.

Vaš browser nepodržava HTML5

Kosovo klizav teren za srpsku opoziciju

Može li opozicija da reformiše Srbiju?

U Savezu za Srbiju očito računaju da je većinsko mnjenje u Srbiji protiv ideje Aleksandra Vučića o korekciji granica kao načinu da se konačno dođe do sporazuma Beograda i Prištine. Imajući to u vidu, u opoziciji smatraju da treba zadržati status quo, odnosno neku vrstu zamrznutog sukoba dok međunarodne okolnosti ne postanu povoljnije po Srbiju.

"Kosovo dovodi u rizik strateške interese u vođenju taktičkih igara", ocenjuje Džejms Huper

Huper: Kosovo je od SAD takoreći stvorilo neprijatelja

Bivši američki diplomata Džejms Huper (James Hooper) u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) kaže da je Kosovo odlukom o uvođenju takse Srbiji i Bosni i Hercegovini od američke vlade napravilo neprijatelja, dok su odnosi dve zemlje svedeni na najniži mogući nivo od završetka rata. Prema njegovim rečima, to je najveći kontraproduktivni korak kosovskih lidera.

Vaš browser nepodržava HTML5

San malog farmera

San malog farmera

Amer Ibrahimović iz sela Pobuđe kod Bratunca razlikuje se od svih svojih vršnjaka. Svoju prvu veću ušteđevinu iskoristio je za nabavku jagnjadi jer je sanjao da postane farmer. Ima samo devet godina i tri puta više ovaca. Ali, namjera mu je da ima veliko stado i da bude vodeći farmer.