Dostupni linkovi

Vučić o pretresu pratnje Krivokapićevog sina: Policija sve objasnila


"Prihvatio sam objašnjenje MUP-a", rekao je Vučić povodom navoda iz kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o "grubom" ponašanju srpskih policajaca prilikom legitimisanja osoba iz pratnje njegovog sina, što je MUP Srbije negirao.
"Prihvatio sam objašnjenje MUP-a", rekao je Vučić povodom navoda iz kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o "grubom" ponašanju srpskih policajaca prilikom legitimisanja osoba iz pratnje njegovog sina, što je MUP Srbije negirao.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema šta da doda" saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije povodom navoda iz kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o "grubom i nedopustivom" ponašanju srpskih policajaca prilikom legitimisanja osoba iz pratnje njegovog sina u Beogradu 10. septembra uveče.

Iz Vlade Crne Gore saopšteno je da su srpski policajci "atakovali" na Krivokapićevog sina dok je dolazio u posetu jednoj od svojih sestra koja živi u glavnom gradu Srbije, a MUP Srbije je te navode označio kao "apsolutno lažne".

"Bio bih užasno razočaran da bilo ko pomisli da može bilo šta da radi protiv bilo čije porodice. Ne da bi to bio samo skandal već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP-a, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo", rekao je Vučić 12. septembra novinarima u Kraljevu, na otvaranju fabrike Leoni.

Kako je rekao, "to se desi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana".

"Kavački" i "škaljarski" su kriminalni klanovi poreklom iz Crne Gore. Sukob ova dva klana zbog droge traje od 2014. godine i proširio se na ceo Balkan.

'Đukanović za Crnu Goru bez Srba'

Govoreći o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, Vučić ga je optužio da je "radio sve da Crna Gora bude bez Srba".

"Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvest, to progovara iz njega ono što on želi - uvek je želeo Crnu Goru bez Srba", rekao je Vučić.

Predsednik Crne Gore izjavio je prethodno u intervjuu za zagrebački Jutarnji list da su namere predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ima Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

"Oni se tobože bore da vrate Kosovo. A ne bi veće kazne za Srbiju bilo nego da im ga netko vrati. Oni bi Kosovo, ali bez Albanaca. Kao što bi Crnu Goru, ali bez Crnogoraca. Očigledno je da bi za Beograd Crna Gora bila jedina prava kompenzacija za Kosovo", rekao je Đukanović.

Predsednik Srbije je rekao i da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće "odgovarati histerično i nervozno".

Prema njegovim rečima, napad je razultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društevnom proizvodu dostiže Hrvatsku, koja kako je dodao, ima "onoliku obalu i turiste".

Vučić je najavio da će danas (12. septembar) razgovarati sa srpskim predstavnikom u Predsedništvu Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o izgradnji Memorijalnog centra u Donjoj Gradini i o njegovom nedavnom susretu sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom u Beogradu.

XS
SM
MD
LG