Dostupni linkovi

U Vojvodini 23 nova slučaja korona virusa


Klinički centar Vojvodine
Klinički centar Vojvodine

Na teritoriji Vojvodine je u protekla 24 sata testirano je 310 osoba, od kojih su 23 bile pozitivne na COVID-19, saopšteno je na konferenciji za medije u Pokraijinskoj vladi u sredu, 8. aprila.

U Vojvodini je 308 pacijenata obolelo od bolesti koju izaziva korona virus, a 123 njih se leči u Kliničkom centru Vojvodine (КCV). Sedam pacijenata nalazi se na respiratoru i u teškom su opštem stanju.

"КCV raspolaže sa dovoljnim brojem respiratora i neophodnom medicinskom opremom", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da su do danas obezbeđena ukupno 42 nova respiratora za KCV.

Mirović je rekao da se i dalje najveći broj obolelih nalazi u Novom Sadu, dodajući da se u privremenoj bolnici u Novosadskom sajmu u ovom trenutku leči 48 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

On je dodao da je u poslednjih desetak dana povećan broj pacijenata koji se testiraju na prisustvo COVID-19, te da se u Vojvodini prosečno dnevno testira oko 300 osoba.

Prema Mirovićevim rečima, testiranja pacijenata se vrše u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i na veterinarskim institutima u Novom Sadu i u Subotici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je u Vojvodini obolelo i 17 medicinskih radnika, kao i dvoje dece koja su dobrog opšteg stanja.

"Broj obolelih linearno raste, na dnevnom nivou imamo do 30 pozitivnih pacijenata i svakodnevno pratimo njihovih oko 8.500 kontakata. To je ogroman posao, i stoga apelujemo na odgovornost kod svih građana, na smanjenje kontakata i socijalno distanciranje, kako bi se smanjilo potencijalno širenje virusa", rekao je sekretar Gojković.

Zaštitni viziri za medicinare: 3D štampari kao prva pomoć
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

XS
SM
MD
LG