Dostupni linkovi

Srbija kupila 75 respiratora novcem EU


Skladište respiratora u Beogradu
Skladište respiratora u Beogradu

Srbija je do sada kupila 75 respiratora od novca koji je odobrila Evropska unija, izjavila je Jadranka Joksimović, ministarka Srbije za evropske integracije.

Ona je za beogradsku Televiziju Prva rekla da ti medicinski aparati, zbog izvoznih restrikcija u pojedinim zemljama, nisu dopremljeni u Srbiju ali da su kupljeni i plaćeni.

Srbija u utorak, 7. aprila, organizuje avio letove u Pariz i Frankfurt za povratak državljana Srbije iz inostranstva, dok će 8. aprila u tu svrhu biti jedan let za Sjedinjene Američke Države.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, u ponedeljak je saopštio da je u Nemačkoj 1.500 građana Srbije i da ih je u SAD sada 700. On je naglasio da udaljene destinacije nisu na dnevnom redu.

"Poručili smo svima na tim lokacijama da nađu način da se približe Srbiji, da dođu do Evrope ili Abu Dabija i Katara gde bismo mogli da pošaljemo avione", rekao je Dačić za Televiziju Prva.

Ivica Dačić saopštio je da je uspešno rešen urgentni transport građana Srbije koji su u situaciji korona virusa bili "zaglavljeni" na aerodromima i granicama i dodao da sada gotovo da više nema takvih slučajeva.

XS
SM
MD
LG