Dostupni linkovi

Tepić: Svedoci u slučaju 'Palma' spremni da govore ako im se pruži zaštita


Marinika Tepić, potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP)
Marinika Tepić, potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP)

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, koja je iznela navode da je predsednik Skupštine grada Jagodina i narodni poslanik Dragan Marković Palma podvodio žene i maloletnice, izjavila je da su neki od svedoka spremni da govore u policiji ili pred tužilaštvom ako im se pruži zaštita.

"Potrebna je zaštita svedoka i zatvorenost za javnost. Dakle, da bude kompletna zaštita", rekla je Tepić za portal Nova.rs.

Ona je potvrdila da će 26. aprila dati iskaz u policiji u Jagodini.

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je 23. aprila da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

"Zvao je moj advokat čim je objavljena ta vest. Međutim, rekli su da davanje mog iskaza ostaje kako je dogovoreno. Nema promena u tom smislu", rekla je Tepić.

Marinika Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila objavila video svedočenja anonimnog bivšeg radnika hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je navodno prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka od, kako je rekao, 15, 16 i 17 godina starosti.

Tepić je izjavila da su u hotel "Alfa", kao i u klubu i prenoćištu "Tigar" u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti "dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina", kao i da se "znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima".

Funkcionerka SSP je na konferenciji za novinare u prostorijama te stranke u Beogradu izjavila da je takve žurke organizovao Dragan Marković Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS).

Dragan Marković je izjavio 20. aprila da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja ga je optužila da na "žurkama" koje za političke i poslovne partnere pravi u Končarevu i Jagodini podvodi i maloletne devojke.

Prema njegovim rečima hotel "Alfa" u Končarevu, i restoran "Tigar" u Jagodini, koji se navode kao mesta u kojima su se dešavala podvođenja "žena, devojaka i devojčica", kako je navela Marinika Tepić, nisu u njegovom vlasništvu "niti se u tim objektima bilo šta dešavalo što oni navode".

Marković je dva dana kasnije, 22. aprila, rekao da ako žrtve postoje treba da idu u policiju.

"Ako te žrtve postoje, neka idu u policiju i tužilaštvo i neka prijave - nama se desilo to i to. Naravno da ne postoje", rekao je Marković za TV Hepi.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je 22. aprila da ima više svedoka da je Marković podvodio maloletnice i žene i dodala da sebi ne bi dozvolila da izađe s takvim optužbama u javnost sa samo jednim svedokom.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, podvodio maloletnice u hotelima u Jagodini, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa u toj instituciji.

U međuvremenu su žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini podnele 22. aprila osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu 393 krivične prijave protiv potpredsednice opozicione Stranke slobode i pravde Marinike Tepić zbog "izazivanja panike i nereda" putem sredstava javnog informisanja.

Dragan Marković je lider Jedinstvene Srbije, koja je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG