Dostupni linkovi

Palma povodom optužbi Marinike Tepić: Sam ću se javiti tužilaštvu


Marinika Tepić i Dragan Marković Palma
Marinika Tepić i Dragan Marković Palma

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će se sam prijaviti tužilaštvu, nakon što su na njegov račun iz opozicije upućene optužbe za pedofiliju i podvođenje maloletnica.

Palma je i lider Jedinstvene Srbije, koja je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) Aleksandra Vučića.

Potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je na konferenciji za medije ranije 19. aprila objavila video svedočenja anonimnog bivšeg radnika hotela u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je navodno prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka od, kako je rekao, 15, 16 i 17 godina starosti.

Teške optužbe Marinike Tepić

Tepić je izjavila da su u hotel "Alfa" u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu "Tigar" u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti "dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina", kao i da se "znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima".

Funkcionerka SSP je na konferenciji za novinare u prostorijama te stranke u Beogradu izjavila da je takve žurke organizovao Dragan Marković Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS).

Tepić je emitovala i video svedočenje muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je potvrdio da je radio za Dragana Markovića Palmu, i da je lično video maloletne devojčice koje se dovode na žurke u Jagodini. Takođe su iznete direktne optužbe na račun Markovića, koji označen kao učestnik u zlostavljanju jedne devojčice.

Marinika Tepić je nakon video svedočenja na konferenciji za medije pozvala i druge žrtve da se jave SSP i da „pomognu svojim svedočenjima“ i dodala da se žene koje su bile na takvim žurkama plaše da svedoče da ne bi „završile u gepeku ili bile bačene niz liticu“.

"Sve ovo traje najmanje deset godina, svi to znaju ali niko nije bio progovorio na ovaj način", rekla je Tepić dodajući da je ovo razlog zbog kog bi Vlada Srbije, morala da padne.

Tepić je istakla da se sve izjave iznete na konferenciji za novinare "mogu smatrati usmenom krivičnom prijavom", na koju tužilaštvo mora da reaguje po službenoj dužnosti, posebno zato što postoji sumnja da je krivično delo počinio javni funkcioner i nosilac izvršne vlasti.

Marković preti sudskim gonjenjem Tepić

Dragan Marković je u pisanom demantiju tvrdnji Marinike Tepić naveo da su u pitanju laži.

"Jedino što je tačno što je rekla je to da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova (Dragan, predsednik SSP) glasnogovornica, autor laži koje je danas izgovorila", naveo je Dragan Marković Palma u pisanoj izjavi.

On je napisao i da "tužilaštvo ne mora da troši papir za pozive", i da će "sam sutra, 20. aprila, otići da kaže da je Đilasova glasnogovornica izrekla užasne laži", ali da će u tužilaštvu morati da se pojave i Marinika Tepić i muškarac koji je pod zaštićenim identitetom putem video snimka izneo svoje svedočenje o dešavanjima u Jagodini.

Vicepremijerka Mihajlović upućuje poruku Tepić

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je 19. aprila “da je sramotno i strašno ako je Marinika Tepić znala za slučajeve zlostavljanja i podvođenja devojaka, a da je o tome ćutala.”

Ona je navela da prvi put čuje za slučajeve koje Tepić navodi, ali da je poziva još jednom "da ako zna za to, neka prijavi nadležnim institucijama, umesto što tako osetljivu temu koristi za svoje politikanstvo i skupljanje poena".

Ranija zbivanja u Jagodini

Marinika Tepić je 7. aprila posetila Jagodinu da bi podržala svoje stranačke koleginice u pokušajima da saznaju kako radi gradska skupština.

Tom prilikom bila je verbalno napadnuta i izvređana, što je prijavila i tamošnjoj policiji.

Tepić je prošle sedmice u emisiji "Utisak nedelje", na televiziji Nova S, izjavila da "svaka žena u Jagodini koja bi da se zaposli u javnom sektoru, dobija 'telefon za druženje' i od toga kako se 'druži' u stanovima, zgradama koji samo tome služe zavisi joj posao".

Dragan Marković Palma je demantovao te njene tvrdnje u pisanoj izjavi za list "Danas".

XS
SM
MD
LG